Aktuellt

Mars 2020

Covid-19

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 så kan våra butiker och restauranger ha tillfälligt avvikande tider.

Läs mer här

Turistinformationen kommer att vara stängd 16/3 och tills vidare

Kundservice är från och med idag 16/3 ambulerande i Cityterminalen, helgfri måndag-fredag kl 08-16.

Läs mer här

Juni 2018

Ny VD för Cityterminalen

Cityterminalen får ny vd den 15 juni. Det är Marina Berggren som då tar över som vd för Stockholms Terminal AB som ansvarar för trafikledning av busstrafiken på Cityterminalen. Hon efterträder Peter Appelgren.

Läs mer här

GDPR

Så här behandlar vi dina uppgifter

Januari 2018

Jernhusen tar över bussterminalen på Cityterminalen

Statliga Jernhusen tar över Stockholms stads aktieinnehav i Stockholms Terminal AB, STAB, på Cityterminalen. Fram tills nu har STAB ägts av både Jernhusen och Stockholms stad, men nu tar alltså Jernhusen över helt.

Läs mer här

Mars 2017

Cityterminalen inleder ett samarbete med Savor Media som är en auktoriserad turistbyrå med start 15/3 2017

Målet med samarbetet är att vi skall ge besökarna på Cityterminalen en bättre service. Cityterminalens befintliga serviceutbud med information och frågor finns kvar men genom Savor Media så kommer vi att kunna ge en fördjupad turistinformation samt sälja biljetter som är relaterade till turistnäringen. De bussbolag som inte har försäljning på Cityterminalen idag men som skulle vilja ha det  kan kontakta Savor Media.

Nuvarande personal på Cityterminalens kundtjänst jobbar på som vanligt men kommer i ökad omfattning att röra sig inom terminalen med syfte att svara på frågor och stötta våra bussföretag. 

Savor Media – ett brett företag inom besöksnäringen
Med vår breda portfölj av kartor, guider, magasin, hotellböcker samt auktoriserade turistbyråer är Savor Media ledande inom turistmedia i Stockholm. Savor Media har flest auktoriserade privata turistbyråer i Sverige och finns idag på Åhléns City, Viking Terminalen, St Peter Line och under våren återinvigs vår turistbyrå på Tallink Silja Terminalen. Vi har dessutom två ambulerande, auktoriserade turistbyråbilar. 

15:e mars kommer vi också att öppna en auktoriserad turistbyrå på City terminalen i Stockholm. Vi kommer att etablera oss i den tidigare informationsdisken i terminalen. Våra uppgifter och den service vi ska erbjuda kommer att vara likt det som vi idag utför på Åhléns City. Vi kommer, i samråd med City Terminalens ledning, se till att utveckla uppgifter och service på ett sånt sätt att det bäst passar City Terminalens resenärer och besökare. 

I vårt tjänste- och serviceutbud ingår bland annat försäljning av SL-biljetter, Linkonline, Stockholm Pass, sightseeingbiljetter, cykelkort mm. Vi erbjuder gratis kartor och guider över Stockholm samt ett brett utbud av broschyrer med tips om shopping, sevärdheter och museer. 

Bussbolag som vill sälja biljetter hos oss, ska kontakta Matilda Jolin, turistbyråchef. Hennes mail är matilda.jolin.w@savormedia.se  och telefonnummer är 073 144 68 26

 Vi ställer höga krav på att uppdatera och utbilda vår personal så de lever upp till VISITAS auktorisationskrav för turistbyrå för att kunna ge bästa service till besökaren. Vi utgår från besökarnas behov när vi ger råd och information, så att deras besök ska lämna dem med positiva intryck av vår vackra huvudstad och allt den har att erbjuda. 

Med hjälp av våra goda kontakter och samarbeten med andra städers turistbyråer är vi också behjälpliga med praktiska råd och information till resenärer som vill resa vidare ut i landet. Vi planerar att ha broschyrmaterial från olika destinationer runt om i Sverige som kan inspirera till försäljning av bussbiljetter. Vi vill fungera som turistbyrå både in och ut från Stockholm. 

Läs mer här

Januari 2017

Den 19 januari öppnade Sushi Yama Kaiten i Cityterminalen, Stockholm. Öppningen innebär att sushikedjans subdivision kaiten sjösätts. Restaurangen kommer, som namnet antyder, att inhysa ett kaitenband, även kallat sushiband. Äldre, klassiska, varianter av kaiten finns i Sverige sen innan. Sushi Yama Kaiten kommer dock att ha norra Europas första magnetiska kaiten.
Läs mer här

Maj 2016 

Båtbussarna avgår från Cityterminalen i Stockholm till både Viking Lines avgångar från Stadsgården och Tallink Siljas färjor från Värtahamnen. Biljetter finns att köpa på swebus hemsida här

April 2016

Sweden goes green - Flixbus expanderar sina tjänster till Stockholm och Göteborg
Direkt förbindelse till städer i Tyskland och Danmark (ex. Berlin, Hamburg och Köpenhamn från 199 SEK) och de första inrikeslinjerna mellan Malmö, Stockholm och Göteborg (från 99 SEK). Tillgång till Europas största nätverk med 80.000 dagliga förbindelser till 18 länder. Flera destinationer inom Sverge, utrikeslinjer och flera inrikeslinjer kommer inom kort.
Läs mer

 

Expressbussar från Malmö Central

Samarbete Swebus och Viking Line

Nedan finns högupplösta pressbilder från invigningen av nya utfarten mot Klarabergsviadukten.

 

Fotograf: Pontus Rudin   

Volvos framtidsbuss kör fram till gaten